Oletko kiinnostunut kokeiluista? Tervetuloa risteilylle 8.-9.11.2017!

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Oletko kiinnostunut kokeiluista? Tervetuloa risteilylle 8.-9.11.2017!

Yliopisto-opettajat ovat tervetulleita mukaan Yrittäjyyden ytimessä –pretilaisuuteen ja risteilylle (Viking Grace 8.-9.11.2017), joka kokoaa vuosittain yhteen yli 100 yrittäjyysopetuksen ja –kasvatuksen asiantuntijaa kaikilta koulutusasteilta. Tänä vuonna risteilyn teema on kokeilut ja kokeilukulttuuri.

Minkälaisia kokemuksia eri koulutusasteiden opettajilla on kokeiluista osana yrittäjämäistä organisaatiota ja toimintatapaa? Entä mitä kokeilut ja kokeilukulttuuri tarkoittavat yliopistokontekstissa? Näitä kysymyksiä yliopisto-opettajat pääsevät testaamaan ja pohtimaan yhdessä risteilyllä muiden opettajien kanssa.

Yrittäjämäinen toimintakulttuuri luo aitoa innostusta tekemiseen. Se rakentaa tavoitteellista, oppijalähtöistä, luovaa ja vuorovaikutuksellista ilmapiiriä, joka kannustaa uuden kokeilemiseen ja yhteistyöhön muiden kanssa. Pääteema näkyy vahvasti myös vuotuisen Yrittäjyyden ytimessä pretilaisuuden ja risteilyn ohjelmassa, jossa keskiöön nousee kokeilukulttuuri ja kokeilut oppilaitoksissa. Risteily koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, avoimesta keskustelusta, käytännön casejen esittelyistä ja verkostoitumisesta aiheen ympärillä.

Pretilaisuus 8.11.2017 klo 15 alkaen: Turun ammatti-instituutin yrittäjyyden oppimisympäristö WISIO, sisäänkäynti: Lemminkäisenkatu 14-18 B, TAITO auditorio
Risteily 8.-9.11.2017: M/S Viking Grace (Turku – Tukholma – Turku). Laiva lähtee satamasta 8.11. klo 20.55 ja saapuu takaisin 9.11. klo 19.50.

Poimintoja pretilaisuuden ja laivaseminaarin ohjelmista

  • Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki, Aalto-yliopisto
  • Johtava asiantuntija Jari Huovinen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
  • Yrittäjyysasiamies Kirsi Peura, Turun yliopisto,Yrittäjyysyliopisto
  • Rehtori Mikko Jordman, Nurmijärven Yhteiskoulun lukio
  • Yrittäjä ja valmentaja Tapu Holttinen, Villinikkarit Oy
  • Operatiivinen johtaja Juhani Koivuviita, Educraftor Oy Ab
  • Kokeiluja ja käytännön casejä 
  • Toiminnallisia työpajoja ja yhteistä ideointia

Tapahtuman järjestää YES Varsinais-Suomi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Henkilöstökoulutus ja opintopisteet

Yliopisto-opettajien on myös mahdollista saada opintopisteitä pre-tilaisuuteen ja risteilylle osallistumisesta. Risteily muodostaa moduulin ”Yrittäjyysopetus ja kokeilukulttuuri (2 op)”, joka on toinen osa ”Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta yliopisto-opetuksessa” – henkilöstökoulutusta. Opintopisteiden saamiseksi osallistujien tulee osallistua risteilylle ja tehdä teemaan liittyvä kirjallinen tehtävä.

Koulutuksen määrärahoista voidaan kattaa enintään 15 Turun yliopiston opettajan osallistuminen (ruoat, hytti ja ohjelma) ilmoittautumisjärjestyksessä. Risteilylle voi osallistua myös omakustanteisesti.

Ilmoittautuminen 5.10.2017 klo 12 mennessä: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=4227

Lisätiedot:

Esite (Linkki vie Turun yliopiston intraan.)

Yrittäjyysasiamies Kirsi Peura, kirsi.peura[at]utu.fi

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien hanketta Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on tehnyt Suomen Yrittäjille lahjoituksen opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Lahjoituksen taustalla on tarve lisätä nuorten yrittäjyyshalukkuutta ja -osaamista sekä edistää uusien kasvuhakuisten yritysten syntymistä.

Koulutuksen yhteistyökumppanit       

        

» Yleinen » Oletko kiinnostunut kokeiluista? Tervetuloa risteilylle...
On 25.8.2017
By

Comments are closed.

« »