Johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden uudistunut ainejärjestö Visio

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden uudistunut ainejärjestö Visio

Johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden ainejärjestö aktivoi ja uudistaa toimintaansa. Aikaisemmin Systeemi-nimellä tunnettu ainejärjestö toimii nyt nimellä Visio.

Ajatus pitkään hiljaiseloa viettäneen Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja organisoinnin ainejärjestön Systeemin toiminnan aktivoimisestä heräsi, kun opiskelijat halusivat lisätä laitoksen työntekijöiden ja opiskelijoiden välistä vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä.

– Opiskelijoina huomasimme, ettei johtamisen ja yrittäjyyden opiskelijoille ollut helposti lähestyttävää kanavaa olla yhteydessä laitoksen työntekijöihin. Koimme myös, ettei näiden aineiden opiskelijoiden keskuuteen ollut muodostunut minkäänlaista “yhteisöä”, ainejärjestön hallituksesta kerrotaan.

Uuden alku

Varsinainen toiminnan suunnittelu alkoi kesällä 2018 kansainvälisen liiketoiminnan ainejärjestön KKOY:n puheenjohtajan Sonja Lavosen ja johtamisen ja organisoinnin professorin Satu Teerikankaan välisestä keskustelusta, johon pian liittyi mukaan myös Teea Hast, ainejärjestön tämänhetkinen puheenjohtaja. Myös laitos oli toiminnan suunnittelun tukena.

Toiminta haluttiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Uudistamiselle haettiin inspiraatiota muiden ainejärjestöjen toiminnasta ja ennen kaikkea Systeemin historiasta.

– Hyödynsimme Systeemin ainejärjestön pohjaa varsinkin hallinnollisissa asioissa, sillä jo olemassa olevan järjestön pohjalle oli helppo lähteä muokkaamaan omaa toimintaa. Halusimme ottaa mallia varsinkin Systeemin kultavuosista, jolloin ainejärjestön toiminta oli aktiivista, kertoo ainejärjestön puheenjohtaja Teea Hast.

Muutaman vuoden hiljaiselo oli himmentänyt ainejärjestön brändiä ja vanhentuneisiin johtamiskäsityksiin viittaava Systeemi-nimi sai väistyä uuden, tulevaisuuden katsovan nimen Vision tieltä.

– Visio kuvastaa hyvin tulevaisuusajattelua, joka on yksi merkittävimpiä koulumme edustamia teemoja. “Great place to think ahead”, on yksi sloganeistamme. Visio on myös yrittäjyyden ainejärjestö ja nimi kuvaa myös tätä paremmin kuin systeemi, perustelevat hallituslaiset.

Yhteistyötä ja tapahtumia

Vision tärkeimpänä tehtävänä on toimia johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden laitosten sekä opiskelijoiden välisenä kanavana, jota kautta sekä henkilökunnan että opiskelijoiden on helppo tuoda esiin opiskeluun liittyviä ajatuksia ja palautetta. Tavoitteen saavuttamiseksi hallitus lupaa olla jatkuvassa kommunikaatiossa ja yhteistyössä laitosten kanssa.

Ainejärjestön uudistuminen on herättänyt runsaasti huomiota kauppakorkeakoulun käytävillä. Vision toiminta on saanut paljon tukea ja mielenkiintoa niin opiskelijoilta kuin opettajiltakin. Tulevia tapahtumia onkin suunnitteilla jo paljon.

– Tavoitteemme on tuoda ainejärjestöä esiin varsinkin ensi syksyn fukseille, joten aiomme osallistua aktiivisesti ensi syksyn tapahtumiin. Olemme myös mukana järjestämässä Alumni Keynote Speakers -luentosarjaa. Sen lisäksi haluaisimme järjestää ensi syksynä ekskursion johonkin mielenkiintoiseen yritykseen.  Olisi myös mielenkiintoista ylläpitää Systeemin alumnisuhteita ja kartoittaa mahdollisuuksia alumniyhteistyön luonnissa. Esimerkiksi olisi mahtavaa saada entisiä Systeemiläisiä kertomaan urastaan joihinkin Vision tapahtumiin, hallituslaiset kertovat.

Vision hallitukseen kuuluvat Teea Hast (puheenjohtaja), Anniina Rytkönen (varapuheenjohtaja), Joona Valtonen (rahastonhoitaja), Tuukka Valkama (sihteeri), Emilia Perón (koulutuspoliittinen vastaava) ja Linda Lehto (tiedottaja). Aktiivisille hallituslaisille on tärkeää saada kehittää oppiainetta ja lisätä sen tunnettuutta, rakentaa yhteisöllisyyttä ja lisätä oppiaineen ja opiskelijoiden yhteistyötä sekä tarjota tuleville opiskelijoille hyvät mahdollisuudet opiskeluun hauskanpitoa unohtamatta.

Vision hallitus 2019. Vasemmalta oikealle: Tuukka Valkama, Joona Valtonen, Linda Lehto, Teea Hast, Anniina Rytkönen, Emilia Péron

 

Teksti: Paula Pehkonen
Kuva: Visio

Share

» Yleinen » Johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden...
On 27.5.2019
By

Comments are closed.

« »