Turun yliopistosta ponnistavia yrityksiä ja innovaatioita

Yrittäjyys ja tutkimuksen kaupallistaminen saa monenlaisia ilmenemismuotoja Turun yliopistossa. Tutustu erilaisiin opiskelijoiden, alumniemme ja tutkijoiden yrityksiin.

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Comptek Solutions Oy

Comptek Solutions Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTL) -projektin valmistelutyön pohjalta. Comptek Solutions Oy tuo markkinoille teknologian, jolla saavutetaan ennennäkemättömän virheettömiä toiminnallisia puolijohdepintoja.

Lue lisää

www.comptek-solutions.com

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Precordior Oy

Turun yliopistosta lähtöisin oleva kasvuyritys Precordior Oy on kehittänyt yksityiskohtaiseen sydämen toiminnan tarkkailuun tarkoitetun älypuhellinsovelluksen. Precordior Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTL) -projektin valmistelutyön pohjalta.

Lue lisää

www.precordior.fi

Opiskelijalähtöinen Startup: Entis

Entis eli Entomophagy Solutions Oy on Turun yliopiston ja Humakin opiskelijoiden keväällä 2017 perustama yritys, joka kehittää kotimaisista hyönteisistä helposti lähestyttäviä elintarvikkeita. Yritys sai alkunsa Turun yliopiston Startup!-kurssilla ja palkittiin parhaana NY Startup -yrityksenä.

Lue lisää

www.entis.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Choose Your Future

Choose Your Future on syksyllä 2015 Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden projektina aloittanut yritys, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä, jotka muuttavat uuteen kaupunkiin uusien mahdollisuuksien perässä. Turun yliopistosta lähtöisin oleva yritys Choose Your Future on toteuttanut yhdessä yliopiston kanssa ’My mobile tutor’ -mobiilisovelluksen.

Lue lisää

www.chooseyourfuture.fi

Tutkimusryhmän perustama startup: Qvalidi Oy

Turun yliopistosta lähtöisin oleva Qvalidi Oy tarjoaa digitaalisten terveysinnovaatioiden laadun ja soveltuvuuden arviointia sekä niiden kehittämisen, tutkimuksen ja käyttöönoton tukipalveluita. Qvalidi Oy sai vauhtia Sparkup BusinessUp -kiihdytysohjelmasta keväällä 2017.

Lue lisää

www.qvalidi.fi