Ajatuksia yrittäjyysyliopistosta: Yrittäjyyskasvatuksen inspiroivat tuulet

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Ajatuksia yrittäjyysyliopistosta: Yrittäjyyskasvatuksen inspiroivat tuulet

Turun yliopiston Rauman kampuksella järjestettiin syyslukukaudella 2021 käsityön aineenopettajaopiskelijoille suunnattu yrittäjyyskasvatuksen opintojakso, jonka yhteistyökumppaneina toimivat Rauman Lukko Oy ja Rauman kaupungin kulttuuritoimi. Opiskelija Heli Mäenpää kirjoittaa Ajatuksia yrittäjyysyliopistossa -blogissa kurssin tarjonneen paljon avaimia tulevaisuuden työelämään.  

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampus tarjoaa käsityön aineenopettajaopiskelijoille opintojakson Käsityö yritteliään toiminnan ja yrittäjyyskasvatuksen näkökulmasta. Laaja kurssi pitää sisällään monipuolisesti yrittäjyyskasvatukseen liittyviä asioita, kuten käsitteistöä, yrittäjämäistä pedagogiikkaa, perusopetukseen sisällytettäviä yrittäjyyskasvatuksellisia toimintatapoja ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Yrittäjyystarinoita ja uusia näkökulmia työelämästä

Kurssi sai mukaansa tempaavan lähdön Jaana Lepistön kattavalla tietopaketilla, joka piti sisällään myös kurssin ryhmässä toteutettavan oppimistehtävän. Reipasta jatkoa luotsasivat YES Satakunnan Jenni Rajahalmeen ja Sanna Lehtosen Tulevaisuuden työelämä – yritteliäisyyden ja yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä tykitetystä luennosta. Ai että! Innostus oli niin tarttuvaa! Maanantaimallin Matleena Töhönen kertoi oman tarinansa yrittäjäksi päätymisestä ja oivalluksista yrittäjyyteen liittyen. Nämä kaikki olivat ajatuksia avartavia ja uusia näkökulmia antavia.

Opintojaksolle kuului myös vierailu Varsinais-Suomen Yrityskylään Turkuun. Yrityskylässä opitaan monipuolisesti työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Se on suunniteltu tukemaan lasten ja nuorten kasvua yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

Ideoiden testaamista oikeassa ympäristössä

Oppimistehtävässä olivat loppuvuodesta 2021 yhteistyökumppaneina Rauman Lukko Oy ja Rauman kaupungin Pitsikaupungin joulu. Opiskelijoilla oli pienryhmissä mahdollisuus valita mielenkiinnon mukaisesti jompikumpi toimija omaan projektiinsa ja toteuttaa näille markkinointimielessä jokin tuote.

Kurssilla toteutettu DIY-tonttulakkipaketti. (Tilattava paketti, jossa materiaalit ja ohjeet Joulukaupunki Rauma -teeman pitsilumitähtikankaalla.)
Turbaanipyyhe, jossa Rauman Lukon logo.

Valmiit tuotteet esiteltiin yhteistyökumppaneiden edustajille messutyyppisesti Rauman opettajankoulutuslaitoksella. Opiskelijat olivat valmistaneet myös pitchaus-, mainos-, tarinavideot esiteltäväksi. Esittelytilaisuus rikastutti molemminpuolisella vuorovaikutuksella.

Opettajaopiskelijat saivat melkoisen saaliin mukaansa tältä opintojaksolta ja paljon idearikkaita ajatuksia työstettäväksi tulevaisuuden työelämään.

Heli Mäenpää
opiskelija
Käsityön aineenopettajan tutkinto-ohjelma, Turun yliopisto, Rauman kampus

Tutustu opintojaksoon

Artikkelikuva: Kurssilla suunniteltu Rauman kaupunkia kuvaava printti, joka tuotteistettiin tarraksi.

Share

» Yleinen » Ajatuksia yrittäjyysyliopistosta: Yrittäjyyskasvatuksen inspiroivat tuulet
On 25.1.2022
By
, ,

Comments are closed.

« »