FoodTech Platform Finland -yhteistyö käynnistyi Turussa yli 50 innostuneen ammattilaisen voimin

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa FoodTech Platform Finland -yhteistyö käynnistyi Turussa yli 50 innostuneen ammattilaisen voimin

FoodTech Platform Finland on Turun yliopiston koordinoima ruokaosaamisen yhteistyöalusta, joka tuo yhteen huippututkimuksen sekä isot ja pienet elintarvike- ja teknologia-alojen osaajat.

Yhteistyöalustan tavoitteena on uudistaa pitkään elintarvikealalla toimineiden yritysten kilpailukykyä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla sekä kiihdyttää uusien innovaatioiden ja kasvuyritysten lentoa.

Käytännössä FoodTech Platform tuo osaajia yhteen esimerkiksi työpajoissa, joissa haetaan poikkitieteellisessä hengessä ratkaisuja tulevaisuuden ruokaan ja ruokateknologiaan liittyviin kysymyksiin. Lisäksi tavoitteena on synnyttää uusia tutkimus- ja tuotekehityshankkeita sekä tarjota osaamista ja resursseja startupeille ja kasvuyrityksille.

FoodTech Platform sai alkunsa Turun yliopistossa, josta mukana ovat Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikkö, kauppakorkeakoulun Centre for Collaborative Research sekä Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Bastu-yrityskehittämö. Mukaan ovat lähteneet myös VTT, Raseko FoodLaboratory sekä Photonics Finland.

FPF perustettiin osaksi Allied ICT Finland -verkostoa.

Lue lisää Turun yliopiston kotisivuilta  www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/foodtech-platform-finland-yhteistyo-kaynnistyi-turussa-yli-50-innostuneen

> www.foodtech.fi
> www.alliedict.fi

 

Share

» Yleinen » FoodTech Platform Finland -yhteistyö käynnistyi...
On 21.2.2019
By

Comments are closed.

« »