Intoa!-yrittäjyystekokilpailu käynnissä ‒ ehdota tekoa 31.3. mennessä!

Ajankohtaista Kommentit pois päältä artikkelissa Intoa!-yrittäjyystekokilpailu käynnissä ‒ ehdota tekoa 31.3. mennessä!

Intoa!-yrittäjyystekokilpailussa etsitään jälleen tekoja, jotka edistävät yrittäjämäistä asennetta ja toimintaa Turun yliopistossa. Ilmoittautuminen kilpailuun on auki 31.3.2017 saakka.

Yrittäjyystekopalkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Se myönnetään kannustuksena ja tunnustuksena henkilölle tai tiimille, joka on onnistuneesti ja oma-aloitteisesti edistänyt yrittäjämäistä asennetta ja toimintaa Turun yliopistossa. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2015‒2016. Voittajaksi valittiin Startup!-kurssi, valinta julkistettiin toukokuun yrittäjyyspäivässä.

Viime vuonna kilpailuun saatiin yhteensä yli kolmekymmentä ehdotusta.

‒ Saimme viime vuonna paljon hienoja ehdotuksia, ja raadin tehtävä oli vaikea. Moni hieno teko jäi vielä palkitsematta, mistä syystä kannustammekin yrittäjyystekijöitä lähtemään kilpailuun tänä vuonna myös uudestaan, rohkaisevat yliopiston yrittäjyysasiamiehet Kirsi Peura ja Mikko Pohjola.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua itse tai ehdottaa toista henkilöä tai tiimiä palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään apurahana yhdelle tai perustelluista syistä korkeintaan kahdelle yrittäjyysteolle. Palkinnon saajan tulee olla Turun yliopiston henkilökuntaan kuuluva henkilö tai ryhmä, jossa voi olla mukana myös opiskelijoita.

Voittaja julkistetaan 25.4. järjestettävässä yrittäjyyspäivässä – lue lisää ja ilmoittaudu!

Palkinto tarjoaa mahdollisuuksia kehittää toimintaa edelleen

Voittajan lisäksi viime vuonna palkittiin neljä muuta kilpailun TOP5:een kuulunutta ehdokasta 5 000 euron kannustinpalkinnolla.

Monikielinen käännöstyöpaja oli yksi palkituista. Yliopisto-opettaja Outi Veivo, yksi kurssin vastuuopettajista, kertoo, että palkintosumman turvin on tähän mennessä luotu kansainvälisiä kontakteja ja päivitetty työpajan opettajien osaamista. Monikielinen käännöstyöpaja on kieli- ja käännöstieteiden laitoksen kurssi, jolla opiskelijat perustavat oman kuvitteellisen yrityksen ja harjoittelevat käännösalalla tarvittavia työelämätaitoja.

‒ Järjestimme syksyllä 2016 palkintorahoilla työpajan opettajille koulutusta. Työpajan käytäntöjä ja arviointia kehitettiin Marcel Thelenin johdolla. Hän on työpajatyyppisen kääntäjänkoulutuksen uranuurtaja Maastrichtista. Opettajien teknistä osaamista taas hiottiin käännöstoimisto Semantixin tarjoamassa koulutuksessa, jossa perehdyttiin työpajassa käytettävän pilvipohjaisen käännöstyökalun erityisominaisuuksiin, Veivo kertoo.

‒ Thelenin vierailu avasi meille myös reitin kansainväliseen INSTB-verkostoon (International Network of Simulated Translation Bureaus), sillä tutustuttuaan toimintaamme Thelen kehotti hakemaan siihen mukaan. Olemme jättäneet hakemuksen tammikuussa ja odottelemme vastausta, kertoo toinen vastuuopettaja, lehtori Kalle Konttinen.

Ensimmäisen Intoa!-yrittäjyystekokilpailun voittanut Startup!-kurssi on muun muassa hankkinut uutta oppimateriaalia. Lisäksi suunnitteilla on kehittää kurssia edelleen kansainvälisten kollegoiden kanssa. Kurssilla Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien, Turun ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat perustavat poikkitieteellisiä tiimejä yritysideoiden ympärille ja kehittävät niitä puolen vuoden ajan kuten startuppeja.

‒ Kilpailuun osallistuminen auttoi myös hiomaan kurssin viestintää, tarjosi valtavasti näkyvyyttä ja toi mukanaan paljon uusia kontakteja. Kannattaa tarttua mahdollisuuteen!, kannustavat Startup!-kurssin vetäjät erikoistutkija Pekka Stenholm ja projektitutkija Tommi Pukkinen.

Ehdota yrittäjyystekoa!

Kysymyksiä?

Share

» Ajankohtaista » Intoa!-yrittäjyystekokilpailu käynnissä ‒ ehdota tekoa...
On 13.3.2017
By

Comments are closed.

« »