Kokoomuksen puoluejohtoa tutustui yrittäjyysyliopistoon

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Kokoomuksen puoluejohtoa tutustui yrittäjyysyliopistoon

Kokoomuksen puoluejohtoa vieraili Turun yliopistossa tutustumassa, miten Turun yliopisto toimii yrittäjämäisesti.

Kokoomuksen kansanedustajat Kai Mykkänen, Sari Sarkomaa ja Jukka Kopra sekä Varsinais-Suomen kokoomuksen puheenjohtaja Juha Rantasaari tutustuivat keskiviikkona 21.8.2019 Turussa pidetyn puolueen kesäkokouksen yhteydessä myös Turun yliopiston yrittäjyyttä ja yrittäjämäisyyttä edistävään toimintaan.

Turun yliopiston on yrittäjyysyliopisto, jonka tavoitteena on strategiansa mukaisesti tukea yrittäjämäistä asennetta ja yrittäjyyttä tukevia toimintatapoja koko yhteisössä.  Yrittäjyysasiamies Kirsi Peura, yritysasiamies Mikko Pohjola sekä liiketoiminnan kehittämispäällikkö Anne Marjamäki esittelivät vierailijoille mm. miten Turun yliopistossa toteutetaan yrittäjyysopetusta, miten yliopisto tekee yritysyhteistyötä sekä miten tutkimuksen kaupallistamista tuetaan ja edistetään.

Turun yliopiston innovaatio- ja startup-toiminta herätti kiinnostusta. Kehittämispalveluiden apu tutkimuksen kaupallistamisessa ja innovaatiotoiminnan positiiviset luvut tekivät vierailijoihin vaikutuksen. Keskustelua käytiin myös akateemisen startup-yrittäjyyden suurimmista pullonkauloista. Vaikka haasteita on toki useita, tuetaan Startup-toimintaa Turun yliopistossa monella tavalla.

Myös opiskelijat nousivat yhdeksi keskustelun aiheeksi. Turun yliopistossa jokaisella opiskelijalla on tieteenalasta riippumatta mahdollisuus sisällyttää yrittäjyyttä osaksi opintojaan.  Kaikkien alojen opiskelijat eivät kuitenkaan vielä löydä yrittäjyyttä, mistä syystä tietoisuuden levittämistä tarvitaan edelleen. Molemmin puolin todettiin, että yrittäjyyden ja yrittäjämäisyyden tuominen lähemmäksi opiskelijoita ja opiskelijoiden yrittäjyyteen liittyvien toiveiden kuunteleminen on tärkeää ja hyödyllistä niin yliopistossa kuin varhaisemmillakin koulutusasteilla.

Share

» Yleinen » Kokoomuksen puoluejohtoa tutustui yrittäjyysyliopistoon
On 25.8.2019
By

Comments are closed.

« »