Nähdään Turun yliopiston osastolla SHIFT-bisnesfestivaaleilla 29.-30.8.2019!

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Nähdään Turun yliopiston osastolla SHIFT-bisnesfestivaaleilla 29.-30.8.2019!

📅 29.–30.8.2019
🕟 29.8. klo 11:00-01:00, 30.8. klo 10:30-17:00
📍Ruissalon telakka, Hevoskarintie 23, 20100 Turku

Turun yliopiston osastolla esitellään, miten teknologiaa voidaan hyödyntää osana kestävää kehitystä meri- ja ruokateollisuudessa, minkälaisia ovat tulevaisuuden autonomiset järjestelmät sekä miltä näyttäytyy ihmisen ja koneen vuorovaikutus inhimillisen äänen ja puheen näkökulmasta.

SHIFT-bisnesfestivaali järjestetään tänä vuonna Ruissalon telakka-alueella 29.–30.8.2019. Tapahtuman teemana on Shapeshifting intelligence ja kokonaisvaltaisesti älykäs liiketoiminta.  Festivaaliohjelma käsittelee tulevaisuudenkuvia älykkyydestä ja sen sovelluksista liiketoiminnassa laaja-alaisesti.

Turun yliopiston osasto tarjoilee kävijälle moni- ja poikkitieteellistä osaamista. Osastolla esittäytyvät Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitos, ruokakokemusten tutkimuskeskus Flavoria sekä historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen projekti Puhuvat koneet. Osaston ytimessä on teknologian hyödyntäminen osana kestävää kehitystä, jota lähestytään kokemuksellisuuden kautta.

> Tulevaisuuden teknologioiden laitos
Vastuullinen meriteollisuus

Tulevaisuuden teknologioiden laitos tutustuttaa kävijän meriteollisuuden vastuullisuuteen. Kävijät pääsevät kokeilemaan meriteollisuuden vastuullisuusviestinnän tueksi tehtyä ResponSea-peliä, joka liittyy Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen SUSTIS-hankkeeseen (Sustainability and Transparency in Shipbuilding Networks). Hankkeessa tutkittiin erilaisia keinoja kommunikoida laivamatkustamisen vastuullisuutta kuluttajille eri muodoissa sekä parantaa mm. laivanrakennuksen ympäristövaikutusten läpinäkyvyyttä.  Osastolla tavattavissa ovat projektipäällikkö Kaapo Seppälä, ohjelmistotekniikan johtaja Timo Vasankari, erikoistutkija Teijo Lehtonen sekä Tutkimusavustaja Marko Loponen.

> Tulevaisuuden teknologioiden laitosAutonomiset järjestelmät

Autonomiset järjestelmät tulevat olemaan merkittävää liiketoimintaa tulevaisuudessa, ja SHIFTissä kävijä pääsee tutustumaan ja keskustelemaan tutkijoiden kanssa siihen liittyvästä teknologiasta. TIERS-tutkimusryhmä  (Turku Intelligent Embedded and Robotic Systems) kehittää teknologiaa autonomisten järjestelmien kuten autojen, droonien ja laivojen tilannetietoisuuden parantamiseksi.  Tilannetietoisuutta parannetaan yhdistämällä tietoa useista antureista kuten lidareista ja kameroista, joiden avulla autonominen järjestelmä hahmottaa ympäristön ja siinä olevat esteet.  Tutkimusryhmän johtaja, apulaisprofessori Tomi Westerlund, projektitutkija Jorge Pena Queralta ja erikoistutkija Nguyen Gia Tuan esittelevät SHIFTissä yhtä kehitteillä olevaa edullisiin antureihin perustuvaa järjestelmää.

> Turun yliopiston ruokakokemusten tutkimuskeskus Flavoria®

Flavoria® tuottaa ruoka- ja kuluttajatutkimusta aidossa ravintola- ja kahvilaympäristössä. Flavoria® tarjoaa puitteet tutkijoille ja liiketoiminnan kehittäjille tuottaa uutta tieteellistä tietoa ja innovaatioita ihmisten aitoja kokemuksia ketterästi tutkimalla ja testaamalla. Osastolla kävijät pääsevät virtuaalimatkalle tutkimuskeskuksen uusiin tiloihin. Lisäksi kävijöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus maistaa Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen FoodiEX-projektissa kehitettyä kukkakaalista valmistettua kestävän kehityksen prototyyppijäätelöä. Osastolla tavattavissa ovat tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja, apulaisprofessori Mari Sandell sekä projektikoordinaattori Laura Forsman.

> Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos – Puhuvat koneet

Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen projekti Puhuvat koneet tutkii tieteen ja taiteen keinoin ihmisen ja koneen vuorovaikutusta inhimillisen äänen ja puheen näkökulmasta 1960-luvulta nykypäivään.  Projektissa hyödynnetään sekä akateemisen tutkimuksen että taiteellisen ilmaisun keinoja. Projektin ensisijaisena tavoitteena on tuottaa uutta tutkimustietoa ihmisen ja koneen vuorovaikutuksesta sekä edistää kulttuurikriittistä ymmärrystä yhä elektronisemmaksi muuttuvasta ääniympäristöstämme ja viestinnästä. SHIFTissä projektin esittelevät tutkimushankkeen johtaja, dosentti Pertti Grönholm ja dosentti Kimi Kärki, jotka ovat myös laatineet diaesityksen ja ääniseoksen, joka tuo kuulijansa synteettisen ja elektronisesti muokatun puheen historiasta nykytodellisuuteen.

Lisäksi osastolla ovat tavattavissa Turun yliopiston yrittäjämäisen toiminnan asiantuntijat yrittäjyysasiamies Kirsi Peura ja yritysasiamies Mikko Pohjola.

Turun yliopisto tuo festivaaleille myös kaksi kansainvälistä puhujaa. Bathin yliopiston apulaisprofessori Joanna Brynson on monialainen tutkija, jonka tutkimusaiheet vaihtelevat keinotekoisesta älykkyydestä, autonomiasta aina robottien etiikkaan ja ihmisten yhteistyöhön. Sahara Venturesin toimitusjohtaja Jumanne Rajabu Mtambalike on sekä innovaattori että teknologia entusiasti, jonka tavoitteena on ratkaista Afrikan suurimmat haasteet mm. teknologiaa hyödyntämällä. Molemmat puhujat esiintyvät torstaina 29.8. Stage-lavalla.  Tarkemman aikataulun löydät osoitteesta www.theshift.fi

Miten löydät meidät?

Turun yliopiston osasto (numero 6) sijaitsee SHIFTin piha-alueella. Katso kartta.

Turun yliopiston muut SHIFT-tapahtumat

SHIFT Side Eventiin Hospital Ship Re-imagined Solutions Forum
Forum Marinum, tor 29.8.2019 klo 8:30­-11:00.

COMBAT/pointcloud.fi-konsortio  (Turun yliopiston maantieteiden laitos)
SHIFT-festivaali, partnerialue, osasto 4.
Lisätietoja: https://pointcloud.fi/, https://sites.utu.fi/fcrg/

Tutustu SHIFTin ohjelmaan  https://theshift.fi/

Share

» Yleinen » Nähdään Turun yliopiston osastolla SHIFT-bisnesfestivaaleilla...
On 26.8.2019
By

Comments are closed.

« »