Tutkija, hyödynnä patenttitieto osana tutkimustasi – tervetuloa kirjaston koulutukseen 22.3.!

Ajankohtaista Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkija, hyödynnä patenttitieto osana tutkimustasi – tervetuloa kirjaston koulutukseen 22.3.!

Patenttijulkaisut ja patenttitietokannat ovat arvokas tiedonlähde teknologian alojen tutkimusrahoitushakemusten ja tutkimusprosessin suunnittelun aikana. Alasi patenttijulkaisujen kartoittaminen tutkimuskirjallisuuden ohella on eduksi mm. Tekes- ja Horizon 2020 -rahoitushauissa. Kun tiedät, kuka patentoi maailmassa tutkimustasi lähellä olevia tai kilpailevia ratkaisuja, vältät päällekkäistä tutkimusta ja voit säästää aikaa ja rahaa. Pääset samalla käsiksi tekniseen tietoon, jota ei koskaan julkaista muualla kuin patenteissa. Hyödyt patenttitiedosta eniten, kun seuraat sitä jatkuvasti osana tutkimustasi.

Turun yliopiston kirjasto järjestää torstaina 22.3. avoimen Patenttitieto tutuksi tutkijalle -koulutuksen, jossa perehdyt informaatikon avustuksella patenttitietokantojen käyttöön ja patenttijulkaisujen tulkintaan. Käymme läpi haun erilaiset perusstrategiat eri tarkoituksia kuten olemassa olevan tekniikan tason (state-of-the-art) selvitystä varten. Opit käyttämään patenttitietokantoja tutkimussuunnitelman laatimisen yhteydessä ja tutkimuksen aikana. Keskitymme keskeisiin kattaviin Espacenet- ja Patentscope-tietokantoihin sekä Turun yliopiston henkilöstölle tarjolla oleviin patenttiseurannan työkaluihin.

Koulutus järjestetään luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan Arcanum-rakennuksessa, mikroluokassa A252/Arc IT (Vatselankatu 2, 2. krs) torstaina 22.3. klo 12.15–13.45.

Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 19.3. mennessä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/736A6ACBE4878B49.

Lisätietoja: Informaatikko Anna Salmi, anna.m.salmi@utu.fi, +358 50 353 4930.

Share

» Ajankohtaista » Tutkija, hyödynnä patenttitieto osana tutkimustasi...
On 12.3.2018
By

Comments are closed.

« »