Startuplifers-harjoittelu opetti minulle työn ja vapaa-ajan tasapainon

Ajankohtaista Kommentit pois päältä artikkelissa Startuplifers-harjoittelu opetti minulle työn ja vapaa-ajan tasapainon

Turun yliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä kansainväliseen Startuplifers-harjoitteluun startup-yritykseen ulkomaille. Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelija Sini Toivonen pohtii blogissa kokemuksiaan kolmen kuukauden harjoittelujaksolta San Fransiscossa.

Noin vuosi sitten sain tiedon, että pääsen toteuttamaan pitkään suunnittelemaani Startuplifers-harjoittelujaksoa San Franciscoon. Perhe- ja opiskelusyistä ajattelin pitää työvaihdon mahdollisimman lyhyenä, kunnes tuleva Digitalist Groupin esimieheni onnistui puhumaan minut pidemmälle työajalle. Näin jälkikäteen naurattaa, että myös SHIFT Business festivalin kollegoideni tarvitsi uhata minua jopa työsuhteen loppumisella, ellen ottaisi harjoittelupaikkaa vastaan. Ihmiset kertovat minulle, että olen onnekas, kun minulla oli mahdollisuus lähteä ulkomaille. Näen, että kyse on enemmän asenteesta kuin elämäntilanteesta.

Tämän luettua ette varmasti ylläty, jos kerron kolmen kuukauden kansainvälisen työharjoittelun olevan tähänastisen elämäni upein ja opettavin kokemus. Kaliforniaan jäi paljon ystäviä ja muistoja. Verkostot ja vierailut teknologiayrityksiin ja yliopistoihin eivät jääneet vain yhden kerran kokemukseksi vaan tulevat kulkemaan mukanani SHIFT:in työsuhteessa ja opiskelijavetoisen startup-yhteisö Boostin hallitustyössä tai missä ikinä tulenkaan olemaan jatkossa. Löytyi San Franciscosta myös graduaihe, jonka johdosta maisteriopinnot Turun yliopistossakin tuntuvat taas astetta ajankohtaisimmilta.

Mutta mennäänpä takaisin San Franciscoon ja suomalaisittain tunnetumpaan Piilaaksoon. Kalifornian auringon alla ihmisten elämänasenne on positiivinen ja yrityselämässä mikään ei ole mahdotonta. Jos joku on sattunut epäonnistumaan, niin henkilö on entistä osaavampi ja kokeneempi. Itselleni eniten antoi asenteen lisäksi kansainvälisessä työympäristössä työskentely sekä eläminen uuden teknologian ympärillä. Asuin ja jaoin arkeani lahjakkaiden oman alansa ammattilaisten kanssa, jotka arvostivat oman työnantajansa lisäksi myös omaa osaamista ja sen kehittämistä. Ihmiselle, joka on elänyt viimeiset kuusi vuotta omalle kulloisellekin työnantajalle, tämä oli virkistävä näkökulma. Kaliforniassa pääsin nauttimaan itseni kehittämisestä ja oman osaamisen kartuttamisesta. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Piilaaksossa opin kadotetun työn ja vapaa-ajan tasapainon uudelleen.

Kansainvälinen harjoittelu San Franciscossa opetti minulle kunnianhimoa ja asioiden katsomista hieman isompien kansainvälisten lasien läpi. Mikään ei ole mahdotonta, niin kauan kun on tahtoa, halua oppia ja yrittelijäisyyttä.

Sini Toivonen

Maisterivaiheen opiskelija, Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö

 

Lisätietoja:

 

Share

» Ajankohtaista » Startuplifers-harjoittelu opetti minulle työn ja...
On 27.11.2018
By

Comments are closed.

« »