Turun yliopiston myöntämä kannustinapuraha antaa luottamusta ja rohkeutta opiskelijoiden projekteihin

Yleinen Kommentit pois päältä artikkelissa Turun yliopiston myöntämä kannustinapuraha antaa luottamusta ja rohkeutta opiskelijoiden projekteihin

Turun yliopiston opiskelijoille suunnatun apurahan avulla halutaan tukea ja kannustaa opiskelijoiden yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa. Kevään 2020 hakukierroksella toisen kerran jaettu apuraha käynnisti projektin, jossa toteutetaan käsityönopettajille ja oppilaille suunnattu virtuaalinen oppimisympäristö. 

Turun yliopisto on vuodesta 2019 alkaen myöntänyt 1000 euron apurahan opiskelijoiden lyhytaikaisille yrittäjämäisille projekteille. Keväällä 2020 toista kertaa jaettu apuraha myönnettiin käsityön aineenopettajaksi valmistuneen Toni Poikosen ja luokanopettajaksi opiskelevan Kari Hemanuksen projektille, jossa luodaan interaktiivinen opetus- ja oppimisympäristö käsityöopetuksen tueksi. Apuraha jaettiin yhteistyössä Lingsoft Oy:n kanssa.

– Projektissa toteutettavan oppimisympäristön tavoitteena on parantaa käsityön opetusta tukemalla oppilaiden itsenäistä oppimista ja mahdollistaa opettajalle enemmän aikaa vaativimpien tilanteiden ohjaamiseen. Oppilas voisi esimerkiksi tutustua käsityössä tarvittaviin laitteisiin ja koneisiin virtuaalisesti oppimisympäristön sisältämien opetusvideoiden avulla, kiteyttää Poikonen.

Viimeistelyvaiheessa olevat opinnot, valmistuminen ja työllistyminen toiselle paikkakunnalle ovat pitäneet tiimin kiireisenä. Videoiden suunnittelu on kuitenkin aloitettu, ja se on auttanut hahmottamaan paremmin sisällön tuottamiseen, ja koko projektiin, tarvittavia resursseja ja vaatimuksia.

– Videot ovat vaatineet yllättävän paljon työstämistä, sillä huomasimme pikaisesti, että etenkin käsityön oppiaineen saralla on paljon ongelmakohtia, joihin voitaisiin mahdollisesti reagoida opetusvideoiden avulla, kertoo Oulun seudulle valmistumisen jälkeen työllistynyt Poikonen.

Videoiden ohella apurahaa on tarkoitus hyödyntää vielä opetusalustan käyttöliittymän rakentamiseen ja prototyypin kehittämiseen palautteen keräämistä varten. Poikonen toivoo myös, että tulevaisuudessa projektiin olisi mahdollista saada mukaan yhteistyökumppani esimerkiksi yliopistolta.

Poikonen muistuttaa, että vaikka projekti on edennyt verkkaisesti, on työtä sen eteen tehty jo paljon. Apuraha on erityisesti tuonut uskallusta lähteä testaamaan ja toteuttamaan omaa ideaa.

– Ilman apurahaa emme olisi varmasti lähteneet toteuttamaan tätä projektia ollenkaan. Eli sikäli on erittäin tärkeää, että apurahoja jaetaan, sillä ne valavat toivoa ja uskoa omiin projekteihin, painottaa Poikonen.

Kevään 2022 haku on nyt auki! Lue lisää ja hae 28.2.2022 mennessä! https://www.yrittajyysyliopisto.fi/apuraha-opiskelijoille/

Lue lisää

Share

» Yleinen » Turun yliopiston myöntämä kannustinapuraha antaa...
On 21.12.2021
By

Comments are closed.

« »