Yrittäjyysyhteisö

SparkUp on Turun kasvuyrittäjyyden kehto.

Sparkup vauhdittaa Turun alueen startup-toimintaa ja edistää alueella syntyvien innovaatioiden kaupallistamista. SparkUpista löydät apua ja kontakteja uusien liikeideoiden ja startup-yritysten synnyttämiseen ja niiden toimintaedellytysten, kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen. SparkUpin toimintaa pyörittää Turku Science Park Oy.

SparkUpin tiloissa majoittuvat Boost Turku, yrityshautomo Creve, Nuori Yrittäjyys ry (NY) ja Turku Science Park Oy:n aloittavien yritysten palvelut. SparkUp tuo niin asiantuntijat yritysten käyttöön hyvin matalalla kynnyksellä kuin tarjoaa erilaisia tapahtumia sekä yrittäjähenkisille ihmisille että aloittaville ja jo toimiville, kasvuhakuisille pk-yrityksille.

Turku Science Park Oy:n aloittavan yrityksen palvelut muodostavat osan yhteisön tarjoamasta palvelukokonaisuudesta. Monipuolinen palvelukokonaisuus auttaa tuotekehitykseen, strategiaan, markkinoinnin ja myynnin käynnistämiseen, rahoitukseen ja henkilöresurssien vahvistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

SparkUpin tilat ovat ElectroCity-rakennuksessa, Tykistökatu 4 b, 20520 Turku.

Opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö Boost Turku.

Boost Turku on Turun korkeakoulujen opiskelijoiden oma yrittäjyysyhteisönsä. Boost Turussa on mukana opiskelijoita niin Turun Yliopistolta, Åbo Akademista, Yrkeshögskola Noviasta kuin Turun Ammattikorkeakoulusta.

Boost Turku pyörittää joka kesä 10-viikkoisen Startup Journey -kiihdytysohjelmaa, jossa pääsee testaamaan ja kehittämään omaa liikeideaansa ja josta voi jopa saada opintopisteitä. Startup Journeyn lisäksi Boost järjestää lukuisia startup-yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia ja tilaisuuksia. Kannattaa käydä tutustumassa.

Lue lisää https://boostturku.com/ 

Yrityshautomo Creve.

Humak Creve on luovien alojen yrityshautomo, josta saat henkilökohtaista tukea ja konkreettista apua liiketoimintasi toteuttamiseen: yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Asiakkaamme ovat uuden liiketoiminnan alkuvaiheessa olevia kv-markkinoille tähtääviä yrittäjiä mm. designin, hyvinvoinnin, digimainonnan, elämystentuottamisen, urheilun ja pelialata.
Eri alojen pk-yritykset ovat löytäneet Crevestä myös kumppanin luovan osaamisen ja liiketoiminnan valmennuksiin sekä kiinnostavan alustajan yritystapahtumiin, tilaisuuksiin tai kokouksiin.
Creven palvelupolku kattaa

Nuori Yrittäjyys ry (NY) tukee yrittäjyyskasvatusta.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys tukee yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys NY tarjoaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. NY-ohjelmat muodostavat NY Yrittäjyyskasvatuksen polku -kokonaisuuden, joka tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia alaluokilta korkea-asteelle.

NY on myös osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa. JA on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Verkosto tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta 113 maassa.

Lue lisää https://nuoriyrittajyys.fi/