Tapahtumakalenteri

Yrittäjyysyliopiston tapahtumakalenteri – tervetuloa mukaan!

23.11.2020 Turun yliopiston yrittäjyyspäivä // Akateeminen yrittäjä – Liiketoimintaa kestävästä kehityksestä

Miten Turun yliopisto on mukana edistämässä kestävää kehitystä? Mitä lisäarvoa se voi tuoda yrityksille ja yrittäjäksi ryhtyville? Syksyn virtuaalisen yrittäjyyspäivän teemana on kestävä kehitys ja akateeminen yrittäjyys.

Teemasta keskustelemassa kaksi mielenkiintoista keynote-puhujaa. Sustainability Director Maija Pohjakallio (Sulapac Oy) käsittelee kestävää kehitystä ja tutkijan taustaa liiketoiminnan lähtökohtana. Toimitusjohtaja Jouko Salo (Hollming Oy & Hallituksen Puheenjohtaja Aeromon Oy) tarkastelee kestävän kehityksen tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia.

Tilaisuudessa lanseerataan myös lukuvuoden 2020–2021 Intoa!-yrittäjyystekokilpailu.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/yrittajyyspaiva-akateeminen-yrittaja-liiketoimintaa-kestavasta-kehityksesta-23-11-2020/

18.5.2020 Webinaari: Yrittäjyys ja yrittäjämäisyys yliopistossa – ideoista tekoihin

Ovatko yliopistot isoja laivoja, jotka kääntyvät hitaasti? Vai löytyykö yliopistoista ja yliopistoyhteisöjen jäsenistä sittenkin osaamista, ketteryyttä ja mukautumiskykyä vastata erilaisiin yhteiskunnan ja liike-elämän haasteisiin?

Näihin kysymyksiin saamme evästystä webinaarin ohjelmasta, jossa on kaksi upeaa keynote-puhujaa: Polar Bear Pitching -tapahtuman perustaja Mia Kemppaala Oulun yliopistosta sekä UltraHack-tapahtuman perustajajäsen ja toimitusjohtaja Mikko Järvilehto.

Ohjelmassa on lisäksi Turun yliopiston yrittäjyystekokilpailun voittajan julkistus. Kuka saa tänä vuonna 30 000 euron kannustinpalkinnon vuoden yrittäjämäisimmästä teosta Turun yliopistossa? Tule mukaan kuulemaan!

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/webinaari-yrittajyys-ja-yrittajamaisyys-yliopistossa-ideoista-tekoihin/

7.2. Yrittäjyysopetuksen perusteet -seminaari opettajille

Koulutus tutustuttaa osallistujat yrittäjyysopetuksen erilaisiin tavoitteisiin ja lähestymistapoihin. Koulutus tukee myös opettajia oman opetuksen suunnittelussa ja opiskelijoiden yrittäjyystaitoja vahvistavien elementtien integroimisessa omaan opetukseensa.

Koulutukseen voivat osallistua opetushenkilökunta ja opetussuunnitelmatyöhön osallistuvat henkilöt Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Koulutukseen voivat osallistua myös kaikki yrittäjyydestä tai yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt, ml. jatko-opiskelijat ja tutkijat.

Ilmoittautuminen 4.2.2020 mennessä.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/yrittajyysopetuksen-perusteet-2020/

25.11.2019 Turun yliopiston yrittäjyyspäivä – Tekoälyä ja osaamista

Mitä tekoäly on käytännössä? Miten  tekoälyä voidaan hyödyntää yrityksissä? Miten yritykset voisivat hyötyä yliopiston  tekoälyosaamisesta ja -koulutuksesta?  Tervetuloa Turun yliopiston yrittäjyyspäivään kuulemaan ja keskustelemaan tekoälystä, tekoälyosaamisesta ja osaamisen hyödyntämisestä.

Keskustelemassa työelämäprofessori Teemu Birkstedt (Turun yliopiston kauppakorkeakoulu), asiakkuuspäällikkö Michael Lindholm (TechTurku, Turku Science Park Oy ) sekä apulaisprofessori Antti Airola (Tekoälyakatemia, Turun yliopisto).

Tilaisuudessa lanseerataan myös lukuvuoden 2019–2020 Intoa!-yrittäjyystekokilpailu.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (15.11.) mennessä: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/yrittajyyspaiva-2019-tekoalya-ja-osaamista/

1.-2.11.2019 Henkilökunnan 24h-yrittäjyysleiri

24h-yrittäjyysleiri on intensiivinen kokemus, jossa osallistujat kehittävät liikeideoitaan monitieteisissä tiimeissä. Koulutuksen jälkeen osallistuja tietää, mitä yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta on; osaa yritysidean kehittämisen prosessin ja idean myymisen tekniikan perusteet; sekä osaa luoda opiskelijoille kuvaa yrittäjyydestä sekä yksilön toimintatapana että uravaihtoehtona.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/tervetuloa-henkilokunnan-24h-yrittajyysleirille/

19.-20.9.2019 Dare to Learn @Korjaamo, Helsinki

Dare to Learn on  kansainvälinen suomalaista korkeakoulutusta esittelevä tapahtuma. Turun yliopiston osastolla voi vierailla torstaina 19.9.2019. Osaston teemana on yrittäjyyskoulutus. Turun yliopisto on mukana myös tapahtuman osana järjestettävässä Hacking Higher Education -kilpailussa, jonka voittaja selviää perjantaina 20.9.2019

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/intoa-lean-business-programme-hacking-higher-education-kilpailussa/

29.-30.8.2019 SHIFT Business Festival @Ruissalon tapahtumatelakka

SHIFT-bisnesfestivaali järjestetään tänä vuonna merellisellä Ruissalon tapahtumatelakalla. Turun yliopisto tuo osastollaan esille moni- ja poikkitieteellistä osaamista eri sovellusaloilta yhdessä tulevaisuuden teknologioiden laitoksen ja tutkimusravintola Flavorian kanssa. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja https://theshift.fi/

13.5.2019 A Critical View on Entrepreneurship in Higher Education Seminar

The seminar is intended for those interested in enhancing entrepreneurship in higher education. Join us for an afternoon with examples of innovative ways of teaching and learning entrepreneurial skills and knowledge; the top finalists in the Intoa! Entrepreneurship Award at University of Turku will pitch their achievements.

For more information: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/a-critical-view-on-entrepreneurship-in-higher-education/

9.4.2019 Academic Startups Turku Pitching Event @SparkUp

Academic Startups Turku Pitching Event invites academic commersialization projects, pre-startups and startups from all disciplines to present their business concept to investors, practice their pitching skills and to grow their network. The event is hosted by University of Turku, Åbo Akademi University, Turku University of Applied Sciences and Turku Science Park in collaboration with Monttu Ventures.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/academic-startups-turku-pitching-event/

8.4.2019 Ope-yrittäjätreffit teemana “Asiakaslähtöinen palvelumuotoilu osaamisen kehittämisessä”

Ope-yrittäjätreffit on suunnattu yrittäjille ja yritysten edustajille sekä Turun yliopiston ja Åbo Akademin opetushenkilökunnalle. Tänä vuonna treffien teemana on palvelumuotoilu ja kuinka palvelumuotoilua voidaan soveltaa osaamisen kehittämisessä. Treffeillä opettajat ja yrittäjät pääsevät asiantuntija-alustuksen johdattelemana yhdessä keskustelemaan ja työpajamuotoisesti testaamaan palvelumuotoilun perusperiaatteita. Liike-elämän edustajat ja yliopisto-opetuksen taitajat voivat kukin tuoda oman asiantuntijuutensa mukaan keskusteluun osaamisen kehittämisestä.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/ope-yrittajatreffit-8-4-2019-teema-asiakaslahtoinen-palvelumuotoilu-osaamisen-kehittamisessa/

18.1.2019 Yrittäjyysopetuksen perusteet -seminaari opettajille

Seminaari on suunnattu Turun yliopiston ja Åbo Akademin opetushenkilökunnalle ja opetussuunnitelmatyössä mukana oleville henkilöille. Seminaarissa perehdytään yrittäjyysopetuksen erilaisiin tavoitteisiin ja opetusmenetelmiin sekä kuullaan erilaisia case-esimerkkejä onnistuneesta yrittäjyysopetuksesta. Seminaarin aikana osallistuvat pääsevät monitieteisissä ryhmissä suunnittelemaan opiskelijoiden yrittäjyysosaamisen kehittymistä tukevien elementtien kytkemistä omaan opetukseensa.

Lisätietoja: https://www.yrittajyysyliopisto.fi/yrittajyysopetuksen-perusteet-2019/