Turun yliopistosta ponnistavia yrityksiä ja innovaatioita

Yrittäjyys ja tutkimuksen kaupallistaminen saa monenlaisia ilmenemismuotoja Turun yliopistossa. Tutustu erilaisiin opiskelijoiden, alumniemme ja tutkijoiden yrityksiin.

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Comptek Solutions Oy

Comptek Solutions Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTL) -projektin valmistelutyön pohjalta. Comptek Solutions Oy tuo markkinoille teknologian, jolla saavutetaan ennennäkemättömän virheettömiä toiminnallisia puolijohdepintoja.

Lue lisää

www.comptek-solutions.com

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Precordior Oy

Turun yliopistosta lähtöisin oleva kasvuyritys Precordior Oy on kehittänyt yksityiskohtaiseen sydämen toiminnan tarkkailuun tarkoitetun älypuhellinsovelluksen. Precordior Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTL) -projektin valmistelutyön pohjalta.

Lue lisää

www.precordior.fi

Opiskelijalähtöinen Startup: Entis

Entis eli Entomophagy Solutions Oy on Turun yliopiston ja Humakin opiskelijoiden keväällä 2017 perustama yritys, joka kehittää kotimaisista hyönteisistä helposti lähestyttäviä elintarvikkeita. Yritys sai alkunsa Turun yliopiston Startup!-kurssilla ja palkittiin parhaana NY Startup -yrityksenä.

Lue lisää

www.entis.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Choose Your Future

Choose Your Future on syksyllä 2015 Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden projektina aloittanut yritys, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä, jotka muuttavat uuteen kaupunkiin uusien mahdollisuuksien perässä. Turun yliopistosta lähtöisin oleva yritys Choose Your Future on toteuttanut yhdessä yliopiston kanssa ‘My mobile tutor’ -mobiilisovelluksen.

Lue lisää

www.chooseyourfuture.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Democratize 

Democratize on sovellus, joka parantaa demokratiaa tarjoamalla kansalaisille vaikutuskanavan, tietoa päätöksenteosta sekä helpottamalla edustajien valvontaa. Democratize sai alkunsa NY Startup -kurssilla.

https://democratize.fi/

Tutkimusryhmän perustama palveluyritys: CTRL Reality Oy

CTRL Reality is a company specialized in the production of state-of-art mixed reality solutions and platforms. We improve our customers’ performance by developing applications for mixed reality headsets as well as for mobile devices. We are a proud UTU spinoff using research-proven methods and the latest technology.

www.ctrlreality.fi

Opiskelijoiden ja alumnien perustama kehitysyhtiö: Monttu Ventures Oy

Monttu Ventures Oy tukee Turun korkeakoulutaustaisia kasvuyrityksiä. Kohteena ovat startupit, joissa vähintään yksi perustajista on turkulaisen korkeakoulun opiskelija, alumni tai henkilökunnan jäsen. Yhtiö tarjoaa startupeille mentorointia, kontakteja ja osaamista sekä voi sijoittaa näihin kohdeyrityksiin.

Lue lisää

www.monttuventures.fi

Tutkimuksesta koulutusvientiä: Eduten Oy

Eduten Oy on Turun yliopiston ja tutkimusryhmäläisten perustama startup yliopistossa kehitetyn oppimisteknologian kaupallistamiseksi ja kansainvälistämiseksi. Eduten tarjoaa ViLLE teknologiaa pilvipalveluna sekä koulutusta ja konsultointia sen käyttäjille.

Lue lisää

www.eduten.com

 

[/fourcol_one]